4 tips för att skriva den perfekta jobbannonsen

 
WeSelect-Blog-Banner-Jobbannons.png
WeSelect-Icon-Blog-EmployerBrand.png

1. Spegla ert Employer Brand i jobbannonsen

Är ni ett roligt tech-företag, en seriös advokatbyrå eller en starkt syftesdriven välgörenhetsorganisation? Hitta adjektiven som beskriver ert Employer Brand! Är det kanske "roligt", "nördigt" eller "techigt"? Se ifall du kan fånga den känslan och förmedla den i jobbannonsen, antingen i ditt val av ord, formuleringar eller i din beskrivning av förmåner. Desto mer transparent, desto större är chanserna att ni hittar era drömkandidater.

2. Skriv jobbannonsen utifrån er kandidatmålgrupp

Vad intresserar er kandidatmålgrupp lite extra? Är det kanske utvecklingsmöjligheter, den senaste tekniken eller möjligheten att kunna jobba hemifrån? Fråga runt bland folk som redan jobbar med liknande uppgifter hos er och se vad de svarar. Lyft sedan fram detta extra i jobbannonsen!

WeSelect-Icon-Blog-SecondOpinion.png

3. Våga sälj in ert företag & lediga tjänst

Istället för att bara fokusera på de kvalifikationer som tjänsten kräver - se er jobbannons som det perfekta tillfället att sälja in just ert företag och tjänsten. Våga blicka framåt och lyft fram ert företags vision och mission, vad personen i fråga kommer att få möjlighet att jobba med, eventuella utmärkelser ni fått eller kanske de förmåner ni erbjuder. Låt istället urvalsfrågor, tester stå för det filtrerande arbetet och låt jobbannonsen stå för det "konverterande" arbetet.

WeSelect-Icon-Blog-BulletList.png

4. Håll jobbannonsen överskådlig, tydligt uppdelad & mobiloptimerad

Tänk på att vara pedagogisk och gör det så lätt som möjligt att läsa er jobbannons! Dela upp annonsen i stycken, använd tydliga rubriker, lyft fram nyckelord och punkta upp saker så som exempelvis kompetenser. Detta gör jobbannonsen lätt att läsa och lätt att ta till sig.

Glöm inte att 70% av alla jobbsökningar idag sker via mobil - tänk därför på att försöka hålla jobbannonsen så kort som möjligt och skapa på sätt förutsättningar för ännu fler ansökningar till just er lediga tjänst.