5 tips för att skriva den perfekta jobbannonsen 2019

 
WeSelect-Blog-WritePerfectJobAdpng.png
 

1. Spegla ert Employer Brand i jobbannonsen
Är ni ett roligt tech-företag, en seriös advokatbyrå eller en starkt syftesdriven välgörenhetsorganisation? Hitta adjektiven som beskriver ert Employer Brand! Är det kanske "roligt", "nördigt" eller "techigt"? Se ifall du kan fånga den känslan och förmedla den i jobbannonsen, antingen i ditt val av ord, formuleringar eller i din beskrivning av förmåner. Desto mer transparent, desto större är chanserna att ni hittar er långsiktig "perfect match".

2. Skriv jobbannonsen utifrån er kandidatmålgrupp
Vad intresserar er kandidatmålgrupp lite extra? Är det kanske utvecklingsmöjligheter, den senaste tekniken eller möjligheten att kunna jobba hemifrån? Fråga runt bland folk som redan jobbar med liknande uppgifter hos er och se vad de svarar. Lyft sedan fram detta extra i jobbannonsen!

3. Våga sälj in ert företag och tjänst
Istället för att bara fokusera på de kvalifikationer som tjänsten kräver - se er jobbannons som det perfekta tillfället att sälja in just ert företag och tjänsten. Våga titta framåt och lyft fram ert företags vision och mission, vad personen i fråga kommer att få möjlighet att jobba med, eventuella utmärkelser eller kanske de förmåner ni erbjuder. Låt istället urvalsfrågor, tester stå för det filtrerande arbetet och låt jobbannonsen stå för det "konverterande" arbetet.

4. Håll jobbannonsen överskådlig och tydligt uppdelad
Tänk på att vara pedagogisk och gör det så lätt som möjligt att läsa er jobbannons!
Den genomsnittliga kandidaten läser inte jobbannonser från början till slut, utan börjar istället med att scanna annonsen efter relevanta nyckelord som stämmer överens med kandidats profil och läser därefter hela jobbannonsen. Dela upp annonsen i stycken, använd tydliga rubriker, lyft fram nyckelord och punkta upp saker så som exempelvis kompetenser. 

5. Gör din jobbannons mobiloptimerad - håll den kort
70% av alla jobbsökningar idag sker via mobil - tänk därför på att försöka hålla jobbannonsen så kort som möjligt och skapa på sätt förutsättningar för ännu fler ansökningar till just er lediga tjänst.